TR EN

MUTFAK TEKNOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GSY328 MUTFAK TEKNOLOJİSİ 5 3 3 5

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Bu dersin amacı, öğrencilerin mutfak bilgilerini pekiştirmek ve edindikleri bilgileri uygulama esnasında gözlemleme fırsatı sağlamaktır.
İçerik: Bu dersin içeriği, mutfak bilgisi, mutfak kısımları, mutfak-salon ilişkisi, besinlerin saklanması, satınalma, yemek maliyet kontrolü, mutfak çalışanları, ekipmanlar, kıyafetler, temel gıda ürünleri, temel pişirme ve süsleme teknikleri, su ürünleri, av hayvanları, taze sebze ve meyveler, karbonhidratlı yiyecekler, yağlar, baharatlar ve otlardır.