Grafik tasarımı alanında her türlü proje gerçekleştirebilecek ve projenin tasarım sürecinde ortaya çıkan problemlerle ilgili çözüm geliştirebilecek ve tasarım sürecini tasarımın çevre ve toplumla uyumlu, sürdürülebilir bir tasarım olmasını sağlayacak profesyonel grafik tasarımcılar yetiştirmektir.

Grafik tasarım bölümünden mezun olan öğrenciler reklam ajanslarında, grafik tasarım şirketlerinde, matbaalarda, yayınevlerinde, ambalaj şirketlerinde, özel sektördeki diğer şirketlerin reklam departmanlarında ve benzer faaliyet alanlarında çalışabilirler.

Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

Bölümümüze Dikey Geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, ‘Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler.