İnşaat mühendisliği ya da ilgili alanlarda yüksek lisans programını tamamlayanların kabul edildikleri İnşaat Mühendisliği Doktora Programı, inşaat mühendisliğinin ilgili alanlarında derinlemesine bilgi ile uluslararası standartlarda uzmanlık kazandıran, programa katılanların yapılan araştırmalar ve gerçekleştirdikleri projelerle bu alandaki bilimsel bilgiye katkı sağladıkları bir bölümdür.

Öğrenciler hidrolik mühendisliği, ulaştırma mühendisliği, yapım teknolojileri, yapı malzemeleri ve yapı mühendisliği, deprem mühendisliği, zemin mühendisliği gibi alanlarda uzmanlık kazanmaktadır. Programın amacı;  edindikleri ileri düzey mühendislik bilgisi ve araştırma tecrübesi ile meslek hayatında karşılaşabileceği ve daha önce çözümlenmemiş problemlere ilişkin özgün çözümler sunabilecek, çözüm ararken mesleki bilgisini ve bilimsel veriyi kullanabileceği araştırmalar yapabilecek yüksek mühendisler yetiştirmektir.

İnşaat Mühendisliği Doktora Programı mezunları akademisyen olarak üniversitelerde çalışabilir, ulusal yada uluslararası araştırma geliştirme programlarında, bilimsel çalışmalarda yer alabilir, uzmanlaştığı alanda özel ya da kamu kurumlarında yüksek mühendis olarak sahada da ya da yönetici pozisyonunda kariyer yapabilir.

İnşaat Mühendisliği Doktora Programı, yatay geçiş ile bölüm değiştirmek isteyen öğrencilerine, Mimarlık, Mekatronik Mühendisliği bölümlerine geçiş yapma hakkı tanımaktadır.

İnşaat Mühendisliği Doktora Programı, tüm mühendislik bölümlerine geçiş yapmak isteyen öğrencilere, zorunlu 6 derslik 1 yıl bilimsel hazırlık programını tamamlamaları halinde dikey geçiş yapma hakkını tanımaktadır.