İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı çalışan sağlığının korunması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi, meslek hastalıkların ve iş kazalarının azaltılması gibi konularda uzmanlaşmış, iş sağlığı ve güvenliği konuların temel bilgilere ve kavramlara hakim, bunları insan ve toplum yararına en iyi şekilde kullanma becerisine sahip iş sağlığı ve güvenliği uzmanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu amaçla İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı öğrencilerimize ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemleri, iş sağlığı ve güvenliğinde risk yönetimi, fiziksel risk etmenleri, iş psikolojisi, teknik uygulamalarda iş sağlığı ve güvenliği, iş kazaları ve hastalıkları, ileri ergonomi gibi pek çok alanda bilgi ve beceri kazandırmaktadır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı mezunu olan öğrencilerimiz kamu ve özel kuruluşların pek çok departmanında istihdam olanaklarına sahip olurlar. İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans eğitimi alan öğrencilerimiz , İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmeliğe uygun lisans mezunları T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın açmış olduğu İş Güvenliği Uzmanlığı “B Sınıfı” belge alma sınavına doğrudan girmeye hak kazanırlar, bu alanda çalışmak isteyenlere büyük bir iş imkanı ve zaman kazanımı sağlamaktadır.

Yatay geçiş ile İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı’na geçmek isteyen Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi Ve Fen Fakültesi mezunlarına gerekli koşullar tamamlandığı takdirde geçiş hakkı verilmektedir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı’na geçmek isteyen Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Fen Fakültesi mezunlarına gerekli koşullar tamamlandığı takdirde dikey geçiş hakkı verilmektedir.