Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı 4 yıllık mühendislik mezunlarına elektrik elektronik mühendisliği alanında ileri düzeyde uzmanlık kazandıran bir bölümdür. Öğrencilerin bilimsel, teknolojik ve akademik araştırma yaparak bilgiye en doğru ve hızlı şekilde erişmelerini sağlayan programın amacı; öğrencilerin edindikleri mesleki bilgiyi değerlendirme, yorumlama ve özgün bilimsel bilgi üretme yeteneği kazandırmaktır. Bu doğrultuda amacımız, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı öğrencilerine bilimsel araştırma teknikleri, kablosuz haberleşme, uyarlamalı işaret işleme, ileri yapay zeka, elektromanyetik, yüksek frekans devre tasarımı, elektronik devrelerinde gürültü analizi gibi alanlarda bilgi ve beceriler kazandırmaktır.

Mezunlarımız için iş ve akademik kariyer olanakları çok geniştir. Elektronik, Haberleşme, İşaret İşleme, Güç ve Enerji, Elektromanyetik Alanlar ve Dalgalar, Kontrol ve Otomasyon gibi disiplinler mezunlarımızın iş alanlarıdır. Mezunlarımız, kamuda, özel sektörde ve dünyanın saygın kurumlarında çalışabilir, dünya üniversitelerinde doktora yapabilirler.

Yatay geçiş ile bölüme  gelmek  isteyen öğrenciler Üniversitelerin Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden  geçiş yapma hakkına sahiptirler.

Farklı bir mühendislik bölümünden elektrik-elektronik mühendisliği bölümüne dikey geçiş yapmak isteyen öğrenciler,  bölümde zorunlu 6 dersten oluşan en az 1 yıl bilimsel hazırlık programına katılarak  bölüme dikey geçiş yapma hakkına sahip olurlar.