Elektrik-Elektronik Mühendisliği  İngilizce Yüksek Lisans Programı, mühendislik bilim ilkelerini temel alan, ileri düzey elektrik ve elektronik eğitiminin verildiği eğitim dili İngilizce olan bir bölümdür. Öğrenciler ilgi alanlarına göre telekomünikasyon, robotik, nan teknoloji elektronik, elektromanyetik, yapay zeka, gibi alanda uzmanlaşmakta, mühendislik konusunda uluslararası bilgiye sahip olmaktadır. Programda öğrencilerin edindikleri bilgiyi uluslararası platformlarda değerlendirme, yorumlama ve özgün bilimsel bilgi üretme yeteneği kazanması, iler düzeyde araştırma yapabilen bireyler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Üniversite- sanayi işbirliği geliştiren projelerin yapıldığı programda ülkenin gelişimi de katkıda bulunmak öncelikli amaçlar arasındadır.

Mezunlarımız için iş, yüksek lisans ve akademik kariyer olanakları çok geniştir. Elektronik, Haberleşme, İşaret İşleme, Güç ve Enerji, Elektromanyetik Alanlar ve Dalgalar, Kontrol ve Otomasyon gibi disiplinler mezunlarımızın iş alanlarıdır. Mezunlarımız, kamuda, özel sektörde ve dünyanın saygın kurumlarında çalışmakta, dünya üniversitelerinde doktora yapmaktadırlar.

Yatay geçiş ile bölüm değiştirmek isteyen öğrencilerimiz, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerine geçiş yapma hakkına sahiptirler.

Farklı bir mühendislik bölümüne dikey geçiş yapmak isteyen öğrenciler, zorunlu 6 derslik 1 yıl bilimsel hazırlık programına katılarak dikey geçiş yapma hakkına sahip olurlar.