İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü  bünyesinde yer alan Hareket ve Antrenman Bilimleri Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı, güncel bilginin hakim olduğu uluslararasılaşma hedefine yönelik eğitim anlayışı ve profesyonel akademik kadrosu ile hareket ve antrenman bilimleri alanında uzmanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Hareket ve Antrenman Bilimleri Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı ile spor, hareket ve antrenman bilimleri alanında uzmanlaşmak, dünya standartlarında bilimsel bilgiye sahip olmak, ileri spor pratiklerini mesleki kariyerinde kullanmak, yalnızca ulusal değil uluslararası platformlarda da kariyer yapmak, başarılar kazanmak, akademik çalışmalar yapmak, eğitimci olarak yeni nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlamak isteyen bireylere mesleki uzmanlık kazandırılmaktadır.

Hareket ve Antrenman Bilimleri Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nı başarıyla tamamlayan mezunlarımız, Hareket ve Antrenman Bilimleri Yüksek Lisans derecesine sahip olmaktadırlar. Akademik kariyer yapmak isteyen mezunlarımız gerekli şartları yerine getirdiklerinde doktora programlarına devam edebilmektedir.

Çalışma hayatına başlamak isteyen mezunlarımız Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinde, federasyonlarda vb. spor ile alakalı birimlerde görev alabilir. Profesyonel ve amatör spor kulüplerinde antrenör ve spor uzmanı olarak çalışabilirler. Üniversitelerde spor eğitmeni olarak çalışabilecekleri gibi spor yapmanın gittikçe yaygınlaştığı günümüze bireysel antrenörlük hizmeti de verebilirler.

Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği, Madde 5. Yatay Geçiş Yoluyla Öğrenci Kabulü” esaslarına uygun olarak İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürlüğü tarafından ilan edilen  "İstanbul Gelişim Üniversitesi Lisans Üstü Programlara Yatay Geçiş Yolu ile Öğrenci Kabulü Uygulama Esasları" kapsamında yatay geçiş imkanı sunulmaktadır.

Hareket ve Antrenman Bilimleri Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nın kapsamı gereği herhangi bir programdan dikey geçiş ile öğrenci kabul edilmemektedir.