İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yer alan Beslenme ve Diyetetik Tezsiz Yüksek Lisans Programı, uluslararası akreditasyon güvencesi ve uluslararasılaşma hedefine yönelik eğitim anlayışı ile eğitim-öğretim faaliyetlerini büyük bir istikrarla sürdürmektedir. Beslenme ve Diyetetik Tezsiz Yüksek Lisans Programı beslenme konusunda uzman, akademik çalışmalara, araştırma ve geliştirme projelerine önemli katkılarda bulunabilecek, beslenme politikaları geliştirebilecek, eğitmen olarak görev yapabilecek ulusal ve uluslararası yayınlar için bilimsel makaleler yazabilecek, bireysel ve toplumsal beslenme sorunlarına çözümler geliştirebilecek, farklı platformlarda çözümlerini sunabilecek, vizyoner, etik değerlere sahip mezunlar yetiştirilmektedir.

Program ile, güncel ve evrensel bilgi ile donatılmış, beslenme alanında kullanılan teknolojiyi, dünyada geliştirilmiş yeni yöntemleri, istatistikleri, araştırmaları yakından takip eden, yorumlayabilen ve doğru şekilde kullanabilen uzman diyetisyenler sağlık sektörüne kazandırılmaktadır.

Beslenme ve Diyetetik Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nı başarıyla tamamlayan mezunlarımız, Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans derecesine sahip olmaktadırlar. Akademik kariyer yapmak  isteyen mezunlarımız, gerekli koşulları yerine getirerek doktora programlarına devam edebilir, üniversitelerde eğitmen olarak görev alabilirler.

Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği, Madde 5. Yatay Geçiş Yoluyla Öğrenci Kabulü” esaslarına uygun olarak İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürlüğü tarafından ilan edilen  "İstanbul Gelişim Üniversitesi Lisans Üstü Programlara Yatay Geçiş Yolu ile Öğrenci Kabulü Uygulama Esasları" kapsamında yatay geçiş imkânı sunulmaktadır.

Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans Programı kapsamı gereği herhangi bir programdan dikey geçiş ile öğrenci kabul edilmemektedir.