Programın Amacı

Tıbbi tanıtım ve pazarlama bölümü, sağlık sektörü içerisinde yer alan ilaç sanayi ve medikal cihaz teknolojisi içerisindeki tüm ürünler pazarlamasında istihdam edilmek üzere, sektörün beklenti ve ihtiyaçları dahilinde nitelikli personeli yetiştirerek sektöre kazandırmaktır. İlaç endüstrisi, günümüz dünyasında  olduğu gibi Türkiye'de de sürekli olarak gelişen bir sektördür. Bu açıdan  sağlık alanında yetiştirilmesi ve yetkinliğin kazandırılması anlamına iyi bir eğitim almış olan ilaç tanıtım elemanlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Gelişen sağlık sistemin bir parçası olmasıyla beraber son yılların en gözde meslek gruplarından birini oluşturmaktadır.

Programın Hedefi

Sağlık sektöründe yeralan ve saha da uzmanlaşmış ürün satış ve tanıtımında nitelikli ara eleman yetiştirilmesini hedeflemeyi amaçlamaktadır.

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı mezunları; çalışma alanları olarak ulusal ve uluslar arası ilaç firmalarında, medikal firmalarda ve ecza depolarında tıbbi satış temsilcisi unvanlarıyla ileriye yönelik hem gelişim süreçleriyle birlikte alanlarında birer uzman ve yönetici olma fırsatını yakalayabilmektedirler.

Çalışma Alanları

Program mezunları ulusal ve uluslararası  ilaç sektörü ve medikal firmalarla birlikte , tıbbi cihaz sektöründe istihdam edilmektedir.

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

Üniversitemiz ön lisans ve lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dâhilinde yatay geçişle öğrenci kabul edilmektedir.

Dikey Geçiş İle Geçilen Programlar

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama programını bitiren öğrencilerimiz, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları taktirde; Halkla İlişkiler ,Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık , Halkla İlişkiler ve Tanıtım ,Pazarlama ,Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret,  Uluslararası Ticaret , Uluslararası Ticaret ve Finans , Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi  lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler