Ulusal Sağlık sektöründe, güncel teknolojiyi kullanan iyonizan ve noniyonizan radyasyonu kullanarak hastalıkların teşhis ve tedavisi için hastayı tetkike hazırlayarak konvansiyonel ve dijital röntgen, floroskopi, bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans görüntüleme, PET-BT ve ultrasonografi gibi tıbbi görüntüleme cihazları ile görüntü elde edebilme, film ve görüntüleri kullanıma hazır hale getirebilme, cihaz ve ekipmanların kontrol ve bakımını yapabilme bilgi ve becerisine sahip nitelikli radyoloji teknikeri yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı mezunları "Tıbbi Görüntüleme Teknikeri " olarak,Üniversite hastanelerii Devlet Hastaneleri ve Özel Hastanelerde istihdam edilmektedir. Ulusal çapta tğm Kamu ve Özel Sağlık Kuruluşlarında Radyoloji bölümü bulunmaktadır. Bununla birlikte Özel Görüntüleme Merkezlerinin Kamu ve Özel Sağlık Kuruluşlarına destek amaçlı ayrıca kurulması, Tıbbi Görüntüleme Teknikerine olan ihtiyacı artırmaktadır.

Üniversitemiz önlisans/lisans programlarına "Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans düzeyindeki programlar arasında Geçiş,Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası kredi transferi yapılması esaslarına ilişkin yönetmelik" doğrultusunda konterjan dahilinde yatay geçişle ögrenci kabul edilmektedir.

Dikey Geçiş Sınavı'na girerek yeterli puani aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Dikey geçiş sınavı ile Hemşirelik  ve Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri programına geçiş yapılabilmektedir.