İyonizan ve noniyonizan radyasyonu kullanarak hastalıkların teşhis ve tedavisi için hastayı tetkike hazırlayarak konvansiyonel ve dijital röntgen, floroskopi, bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans görüntüleme, PET-BT ve ultrasonografi gibi tıbbi görüntüleme cihazları ile görüntü elde edebilme, film ve görüntüleri kullanıma hazır hale getirebilme, cihaz ve ekipmanların kontrol ve bakımını yapabilme bilgi ve becerisine sahip nitelikli radyoloji teknikeri yetiştirmektir.

Bu programdan mezun olan öğrenciler hastanelerde "Tıbbi Görüntüleme Teknikeri" olarak çalışabilmektedir. Üniversite Hastanelerinde, Devlet Hastanelerinde, Özel Hastanelerde v.s Tüm hastanelerde Programda yer alan mesleki uygulama ve stajların tümünü tamamlayarak Sağlık Teknikeri Unvanı ile programdan mezun olmaktadırlar. Bugün ülkemizde hemen her hastanenin Radyoloji bölümü bulunmaktadır. Bunun yanı sıra özel görüntüleme merkezlerinin sayısı da gün geçtikçe artmaktadır. Bu nedenle hastanelerde ve özel görüntüleme merkezlerinde eğitilmiş eleman ihtiyacı da artmaktadır. Sağlık Bakanlığının son yıllarda açmış olduğu kadrolara mevcut mezun Tıbbi görüntüleme teknikerleri yerleşmektedir. Devlet ve özel hastanelerde Tıbbi Görüntüleme Teknikerlerine ciddi ihtiyaç duyulmaktadır.

YGS-1 taban puan türüyle tercih yapilan diğer ön lisans programlarina yatay geçiş yapabilirler.

Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlik Hizmetleri