Fizyoterapi alanındaki gelişmeler sonucu uygulama alanında iyi yetişmiş fizyoterapi teknikerlerine ihtiyaç artmaktadır. Fizyoterapi programı alanında edindiği bilgi birikimini pratikle birleştirebilen, bilimsel düşünce sistemini benimsemiş, alanın kavram ve ilkelerini anlayabilmiş, eksikliği duyulan fizyoterapi teknikerleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu programdan mezun olacak öğrencilerin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü olan tüm kamu ve özel sağlık kuruluşlarında çalışabilme olanağı mevcut olup yeni doğandan yetişkin ve yaşlılara kadar tüm yaş gruplarına fizik tedavi uzmanı ve fizyoterapist denetiminde gerekli profesyonel fizik tedavi hizmeti verebilirler. Rehabilitasyon merkezlerinde, kaplıca-kür merkezlerinde, özel kliniklerde, spor kulüplerinde, huzurevlerinde sağlık turizmine yönelik otellerde hidroterapi ünitelerinde çalışabilirler.

YGS-2 puan türüyle öğrenci kabul eden sağlik bölümlerine geçiş yapabilmektedirler.

Programdan mezun olan öğrenciler dikey geçiş ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisans programina geçebilirler.