Çocuk Gelişimi programının amacı, 0-6 yaş arası (okul öncesi) gerek normal gelişim gösteren, gerekse özel eğitim gereksinimi olan çocukların tüm gelişim alanlarını (zihinsel, dil, motor, özbakım, sosyal ve duygusal) destekleyici teorik ve uygulamalı eğitim programları ile çocuğa, aileye, eğitimciye ve topluma hizmet sunan Çocuk Gelişimcisi ve Eğitimcisi yetiştirmektir.

Çocuk Gelişimi alanında önlisans eğitimi verilen yüksekokullardan mezun; aldığı eğitim doğrultusunda okulöncesi eğitim kurumlarında ve özel eğitim kurumlarında usta öğretici yada yardımcı öğretmen statüsünde çalışan, çocuk kliniklerindeki oyun odalarında tedavileri süren çocuklara müzik, resim, drama, jimnastik, bilgisayar eğitimi veren, hoş vakit geçirmelerini sağlayan, materyal (kukla, kavram ve konu kartları, hikaye yazım) hazırlayan, ilk yardım kurallarını uygulayan gerekli bilgi ve beceriye sahip eğitim mensubudur.

YGS 5 puani ile olan bütün bölümlere geçilebilir.

Meslek Yüksekokullari' nin Çocuk Gelişimi bölümünden mezun olanlar Eğitim fakültelerinin okulöncesi Öğretmenliği ve Sağlik Bilimleri fakültelerinin Çocuk Gelişimi bölümüne geçiş yapabilirler.