Son yıllarda ilerleyen teknolojik gelişmelerle birlikte teşhis alanına yeni laboratuvar parametrelerin eklenmesi sağlık sektörüne büyük ivme kazandırmıştır. Özel ve kamu laboratuvarlarında eğitilmiş nitelikli personelin bulunmaması ise istihdam yönünden büyük eksiklik oluşturmaktadır. Günümüzde hem geleneksel yöntemleri uygulayabilen, hem de modern teknikleri bilen ve yapabilen personelin ihtiyacı zorunlu hale gelmiştir. Bu program çalışması ile bu eksiklikler giderilmeye çalışılmış, geleneksel hale gelmiş biyokimya, mikrobiyoloji, hematoloji uygulamalarının yanı sıra moleküler biyoloji, immunoloji ve embriyolojiye yönelik laboratuar uygulamaları dahil edilmiştir.

Programda yer alan mesleki uygulama ve stajların tümünü tamamlayarak Tıbbi Laboratuvar Teknikeri unvanı ile programdan mezun olmaktadırlar. Tıbbi Laboratuvar teknikerleri çalıştıkları laboratuvar ve bilim dallarında uzman yönetiminde, tekniklere uygun test ve analizler yaparlar. Mezunlar üniversite, devlet, sosyal sigorta hastaneleri, sağlık ocakları, özel klinikler ve tahlil laboratuvarlarında çalışabilirler. Çalıştıkları laboratuvarlarda ve bilim dallarında uzman gözetiminde kan, idrar, doku ve diğer vücut örneklerini oldukları gibi veya bunlara kimyasal madde karıştırarak mikroskop altında inceler, mikroorganizmaların gelişmelerini izler, serolojik testler ve analizler yaparlar. Araştırıcıların ürettikleri bilgilerin düzenli olarak sağlanması ve ilgililere iletilmesi ile ilgili işler yaparlar.

YGS2 taban puanı ile öğrenci alan önlisans programlarına geçiş yapabilirler.

Biyoloji, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlik Hizmetleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyomedikal Mühendisliği