Ameliyathanede kullanılan alet ve malzemenin ameliyata hazır hale getirilmesine, cerrahi ekibe malzeme sağlanmasına ve ameliyathane ortamının ameliyatın özelliğine göre uygun hale getirilmesine yönelik iş ve eylemleri yapan ve ameliyata giren ekipte yer alıp uygulama açısından destek veren yardımcı sağlık personeli yetiştirmektir.

Dikey geçiş sınavlarına giren öğrenciler YÖK tarafından belirlenen ve dört yıllık lisans eğitimi veren üniversitelerin,” Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri” ve “Hemşirelik Hizmetleri” bölümlerine geçerek lisans tamamlayabilirler.

1.İlk ve acil yardim teknisyenliği,2.Anestezi teknisyenliği,3.Diyaliz teknisyenliği.

Dikey geçiş sinavlarina giren öğrenciler YÖK tarafindan belirlenen ve dört yillik lisans eğitimi veren üni versitelerin,” H emşirelik ve Sağlik Hizmetleri” ve “Hemşirelik Hizmetleri” bölümlerine geçerek lisans tamamlayabilirler.