Programın Amacı

Bu programın amacı kalp ve damar cerrahisi ameliyatları ile organ nakillerinde kullanılan kalp - akciğer makinesi ve ilgili diğer destek cihazlarının kurulum ve uygulanmasında kalp cerrahına ve ekibine ameliyathane şartlarında yardımcı olacak “Perfüzyon Teknikeri” yetiştirmektir.

Programın Hedefi

Programın ana hedefi ameliyathanede görev alacak yetkinlikte ‘Perfüzyon Teknikeri’ yetiştirmektedir. Bu hedef doğrultusunda, kardiyopulmoner bypass ve ekstrakorporeal sirkülasyon konusunda yüksekokul düzeyinde bilgi sahibi ve el becerileri yüksek Perfüzyon Teknikerleri yetiştirmek hedeflenmektedir.

Mezunlar ‘Perfüzyon Teknikeri’ ünvanı alarak kamu ve özel hastaneler başta olmak üzere üniversite hastaneleri, özel klinikler gibi kardiyovasküler alanda ameliyat yapan bütün sağlık kurumlarında çalışabilirler. Ayrıca Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) göre Sağlık Teknikeri olarak atanabilmektedirler.

Çalışma Alanları

Mezunlar kardiyovasküler ameliyatlarin yapildiği bütün kamu ve özel hastanelerde çalişabilmektedirler.

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

Önlisansta mevcut tüm sağlik bölümlerine geçiş imkani bulunmaktadir.

Dikey Geçiş İle Geçilen Programlar

“Perfüzyon Teknikerliği” ön lisans programlarini başari ile bitirenler, ÖSYM tarafindan açilan Dikey Geçiş Sinavi’nda(DGS) başarili olduklari takdirde “Acil Yardim ve Afet Yönetimi, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlik Hizmetleri” lisans programina dikey geçiş yapabilirler.