Uluslararası standartlarda eğitim verilen İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, İngiliz dilini edebi ve kültürel zenginlikleri ile birlikte bilen, dil becerisi gelişmiş nitelikli, insan kaynağını yetiştirmek amacıyla kurulmuştur.

Bölüm müfredatında yazılı ve sözlü akademik İngilizce eğitimi alan öğrencilerimiz aynı zamanda İngiliz edebiyatı ve kültürünü derinlemesine öğrenmekte, metinlerin incelemelerinde tarihsel incelemelerde bulunmakta,  dilin kültürle tarihsel ilişkisine tanık olmaktadır.

İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunlarımız ileri düzeydeki yabancı dil bilgisi avantajlarını kullanarak çeşitli sektörlerdeki iş imkanı sahip olabilir, kültür, sanat, edebiyat çalışmaları yapan ulusal ve uluslararası kurumlarda çalışabilir, lise ve yüksek öğretim kurumlarında eğitmenlik yapabilirler. Bölümümüz öğrencileri ayrıca yüksek lisans ve doktora programlarıyla akademik kariyerlerine devam edebilirler.

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne yatay geçiş yapılamamaktadır.

Dikey geçiş yapılamamaktadır.