Programın Amacı

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ne bağlı olan Mimarlık Bölümü’nde güncel mimarlık ortamının gerekliliklerine uygun eğitim programları uygulanmaktadır. Mimarlık alanındaki akademik çalışmaları destekleyen eğitim anlayışına sahip olan İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde, teknoloji ile mimarlık alanındaki gelişmeler yakından takip edilmekte ve bu değişimler tüm eğitim sistemine entegre edilmektedir. Ulusal ve uluslararası standartlarda eğitim anlayışıyla hizmet veren İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde çağın önde gelen mimari tasarımcılarını ve yenilikçi mimarlık araştırmacılarını yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Programın Hedefi

Uluslararası standartlarda eğitimin verildiği İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde, her türlü yapının tasarımı, mekânlarının donanımı ve inşaat sürecinin planlama gibi teknik eğitimler verilmektedir. Binalar ile insanlar arasındaki ilişkileri anlayan, çevreyi değerlendirebilen, mimari miras bilincine hakim bireyler yetiştirme konusunda etkin rol oynayan İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde eğitim-öğretim planının yanı sıra kongre, seminer, sempozyum, sergi ve atölye etkinlikleri de düzenlenmektedir. Bu etkinliklerle öğrencilerin hem mesleki hem de sosyal ve kültürel açıdan kendilerini geliştirmeye yönelik ulusal ve uluslararası standartlarda birçok imkân da sağlanmaktadır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olan öğrencilerimiz, uluslararası eğitim standartlarına sahip olduğundan kendi ofislerini kurarak serbest mimarlık yapabileceği gibi, özel veya kamu kurumlarında mimar olarak iş bulma olanağına sahiptir. Geniş bir yüksek lisans yelpazesine sahip olan Mimarlık Bölümü mezunlarının yapım sektörünün hâkim olduğu tüm alanlarda çalışma ve yapım sürecindeki lider statüsünden dolayı çalışma hayatının ön sıralarında yer alma imkânı mevcuttur.

Çalışma Alanları

Mezunlarımız, kendi ofislerini kurarak serbest mimarlık yapabileceği gibi, özel veya kamu kurumlarında mimar olarak iş bulma olanağına sahiptir. Geniş bir yüksek lisans yelpazesine sahip olan Mimarlık Bölümü mezunlarının yapım sektörünün hâkim olduğu tüm alanlarda çalişma ve yapım sürecindeki lider statüsünden dolayı çalışma hayatının ön sıralarında yer alma imkânı mevcuttur.

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

Öğrencilerimiz, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi içindeki diğer bölümlere geçiş yapabilmektedir.

Dikey Geçiş İle Geçilen Programlar

İnşaat Teknolojileri, Mimari Restorasyon, Yapı Ressamlığı, İnşaat ön lisans bölümlerinden geçiş yapılabilmektedir.