Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ne bağlı olan Mimarlık Bölümü’nde güncel  mimarlık ortamının gerekliliklerine uygun eğitim programları uygulanmaktadır. Mimarlık alanındaki akademik çalışmaları destekleyen eğitim anlayışına sahip olan İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde; teknoloji ile mimarlık alanındaki gelişmeler yakından takip edilmekte ve bu değişimler tüm eğitim sistemine entegre edilmektedir. Ulusal ve uluslararası standartlarda eğitim anlayışıyla hizmet veren İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde çağın önde gelen mimari tasarımcılarını ve yenilikçi mimarlık araştırmacılarını yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olan öğrencilerimiz,  uluslararası eğitim standartlarına sahip olduğundan kendi bürolarını kurarak serbest mimarlık yapabileceği gibi, özel veya kamu kurumlarında mimar olarak iş bulma olanağına sahiptir. Geniş bir yüksek lisans yelpazesine sahip olan mimarlık bölümü mezunlarının yapım sektörünün hâkim olduğu tüm alanlarda çalışma ve yapım sürecindeki lider statüsünden dolayı çalışma hayatının ön sıralarında yer alma imkânı mevcuttur.

Öğrencilerimiz, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi içindeki diğer bölümlere geçiş yapabilmektedir.

İnşaat Teknolojileri, Mimari Restorasyon, Yapı Ressamlığı, İnşaat ön lisans bölümlerinden geçiş yapılabilmektedir.