Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, hızla değişen ve gelişen  teknolojilerin sağlanmasında büyük payı olan mühendislik dalları arasında yer almaktadır. Uygulama alanları çok geniş olan Elektrik -Elektronik Mühendisliği, birçok yeniliğin temel taşlarını oluşturmaktadır.

Her an her yerde bilgiye ulaşılmasının ardındaki gizli güçlerden biri de Elektrik-Elektronik Mühendisliği'dir. Dünyadaki enerji sektörünün büyüklüğü ive bu sektörde kalifiye bilim insanlarının yetiştirilmesi konusunda olan açıklık her geçen gün kendini daha da hissettirmektedir.

Eğitim planında teorik dersler kadar uygulamalı çalışmalara da önem veren İstanbul Gelişim Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü, uluslararası akademik kuruluşlarca kabul görmüş özgün bir eğitim kurumu olarak yerini almıştır. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz, kamuda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, diğer Bakanlıklar, EPDK, TEİAŞ, TEDAŞ, EÜAŞ, TRT gibi pek çok kamu kurum ve kuruluşlarında elektrik- elektronik mühendisi olarak görev alabilmektedirler.  Ayrıca mezunlarımız;  elektrik, elektronik, haberleşme, biyomedikal ve bilgisayar gibi sektörlerdeki ulusal, uluslararası, özel sektörlerde iş bulma imkanına sahiptirler.

Ömür  boyu öğrenmeyi hedef edinmiş, yenilikçi, girişimci ve etik değerlere sahip mühendisler yetiştiren İstanbul Gelişim Üniversitesi, her yıl verdiği mezunlarla başarısına başarı katmaktadır.

Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Mimarlık bölümlerine yatay geçiş yapabilirler.