TR EN

Genel Bilgiler

Programın Amacı

Gıda Teknolojisi Programının amacı, gıdaların bileşenleri, gıdaların kimyasal bileşimi, gıda teknolojik işlemleri, mikrobiyolojik, kimyasal, duyusal, fiziksel, tekstürel ve kalite kontrol analizleri, gıda muhafaza yöntemleri, gıda güvenliği ve gıda mevzuatı hakkında teorik ve pratik bilgilere hakim, bu bilgi birikimi ile gıda endüstrisinin, kurum ve kuruluşlarının üretim, işleme ve kalite kontrol laboratuvarlarında Gıda Teknikeri olarak çalışabilecek nitelikte kalifiye insan yetiştirmektir.

 

Kariyer Olanakları

Gıda Teknolojisi Programını başarıyla bitiren öğrenciler ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavıyla Türkiye’deki üniversitelerin Gıda Teknolojisi Programıyla ilgili lisans bölümlerine geçiş yapabilirler. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı kontrol laboratuvarları, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri, gıda üreten ve işleyen fabrikalar, özel gıda laboratuvarları, gıda depolaması ve paketlemesi yapan işletmeler, gıda pazarlama şirketleri, hazır yemek işletmeleri gibi pek çok kurum ve kuruluşlarda görev yapabilirler.

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

Türkiye ‘deki üniversitelerin Gıda Teknolojisi Programı kapsamındaki programlara geçiş yapabilirler.

Dikey Geçiş İle Geçilen Programlar

Gıda Mühendisliği Bölümü, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Kimya Bölümü.