Programın amacı sivil havacılık sektörünün “uçak teknisyeni” ihtiyacını karşılayacak elemanlar yetiştirmektir. Uçak Teknolojisi programından mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; havacılık sektöründe hizmet veren işletmelerde imalat, bakım-onarım, proje, planlama, makine resim, kompozit imalatı ve bakımı  ve konstrüksiyonla ilgili bölümlerde görev yapabilirler.

Dünyada ve ülkemizde havacılık sektörü hızla gelişmektedir ve sektör bu gelişmeye paralel olarak yetişmiş eleman ihtiyacı duymaktadır. İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu  Uçak Teknolojisi  Programının öğretim içeriği Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından incelenmiş ve SHY -147 Kapsamında  Tanınan Okul olarak  yetkilendirilmiştir . Okulumuza SHY-66 A1 kategorisi Hava Aracı Bakım Personeli Lisansı için 11 modül dersine kredilendirme hakkı tanınmıştır.  Uygulamalı eğitimler  okulumuz  bünyesindeki  10  adet  sistem  ve  yapısal atölyelerinde  yapılmaktadır. 4 adet taskın uygulması  ise   MNG JET  ile  imzalanan  protokol  kapsamında   MNG JET  hangarında  yapılmaktadır.

Mezunlarımız SHY-66 A1 kategorisi Hava Aracı Bakım Personeli Lisansı almak istedikleri taktirde, söz konusu modüllerin sınavlarına girmek zorundadır.  Mezunlarımız  modül sınavlarından  başarılı oldukları  taktirde “SHY-66 A1 Lisansı “ almaya  hak  kazanacaklardır.

Öğrencilerimiz birinci yılın sonunda 30 iş günü staj yapmaktadır. Özel sektörde  staj yapma imkanı bulamayan öğrencilerimiz üniversitemiz bünyesinde yer alan Uçak Teknolojisi Laboratuvarında stajlarını yapabilmektedir.

Mezunlarımız, ülkemizin şu anda sahip olduğu ve ileriki yıllarda sayısının artması düşünülen havaalanlarında, ulusal ve uluslararası sektördeki sivil hava taşımacılığı yapan firmalarda, uçak bakım ve onarım hizmetlerinde, hava aracı imalatı sektöründe ve büyük çaplı bakım – onarım firmalarında çalışabilme olanağına sahiptirler. Her geçen gün uçak teknolojisindeki iyi yönlü gelişmeler ve artan iş gücü talebi nedeniyle, mezun olan öğrencilerin iş bulma potansiyelleri oldukça yüksektir. Uçak bakım ve onarım sertifikasyon sınavlarına girip başarılı olduklarında, sahip oldukları uçak bakım ve onarım sertifikalarına göre, imza yetkisine sahip olabilmektedirler. Ayrıca, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı’na girerek kariyer açısından yükselme imkanları da bulunmaktadır.

ÖSYM’nin  YGS -1  puanı ile  öğrenci  alan  bölümlerine  yatay geçiş yapılabilir.

Elektrik Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği