Bireylerin sportif ihtiyaçlarını sektör içerisinde  karşılayacak işletmelerin yönetimi ve idaresi ile ilgili bir uzmanlık alanıdır. Kamu ve özel  spor hizmeti sunan kuruluşların geliştirilmesi de dâhil olmak üzere amaçlarına ulaşmaları için gerekli tüm sportif faaliyetlerle ilgili kararların alınması ve uygulanması için spor sektörüne yetkin spor elemanlarının yetiştirilmesi spor yönetimi önlisans programının öncelikli amacıdır.

Spor yöneticisi adaylarına, spor endüstrisindeki dinamik ve gelişen yapı içerisinde yer alan “Etkinlik yönetimi firmaları”, “Spor pazarlaması firmaları”, “Ticari amaçlı spor salonları”, “Şirketlerin sağlık ve zindelik birimleri”, “Görsel ve yazılı medya kuruluşları”, “Şirketlerin sponsorluk hizmetleriyle ilgili birimleri”, “Yerel Yönetimler Spor Departmanları”, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ve çeşitli birimleri”, “Turizm Sektörü ve Oteller”, “Amatör ve Profesyonel Şubesi bulunan Spor Kulüpleri”, “Ulusal ve Uluslararası Spor Federasyonları” ında çeşitli kariyer fırsatları sunulmaktadır.

Meslek yüksekokullarının dengi okullarında ve bölümlerinde YGS- 5 puan türünde yatay geçiş yapılabilmektedir.

Üniversitelerin Spor Bilimleri Fakülteleri ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarının,  Spor Yöneticiliği Bölümlerine, İşletme bölümüne  DGS sınavına girerek, ilgili puan türüne göre, dikey geçiş yapılabilmektedir.