Programın Amacı

Uçuş Harekat Yöneticiliği Ana Dalının amacı ulusal ve uluslararası sivil havacılık talepleri ile uçuş emniyet tedbirlerini yerine getirmek amacıyla; emniyetli bir şekilde uçuş harekatını planlayan, uygulayan, uçuş süresince uçuşu takip ve kontrol eden, uçuşun herhangi bir safhasında sorumlu pilotun talebi veya ele ulaşan bilgiler ışığında uçuşun güvenli ve etkin bir şekilde devamını sağlamak için uçuş ekibini bilgilendiren, uçuş hakkındaki bilgilerin gerekli birimlere aktarılması için uçuş akışını izleyen, acil durum bilgilerinin gerekli birimlere iletilmesini sağlayan Uçuş Harekat Uzmanları (Uçuş Dispeçeri) yetiştirmektir.

Programın Hedefi

Her türlü sivil hava aracının uçuş operasyonunun ulusal ve uluslararası sivil havacılık standartlarına uygun olarak planlanmasını, uygulanmasını, takibini, yönetimini ve kontrolünü sağlamak.

Her yıl daha hızlı büyüyen havacılık sektöründe açılan yeni hatlar, uçak sayısının artmasıyla birlikte ihtiyaç durulan harekat yönetici sayısı da her geçen gün artmaktadır. Önümüzdeki yıllarda daha da artması beklenmektedir.

Çalışma Alanları

Uçuş harekat uzmanı veya uçuş hareket yöneticisi olanlar, tarifeli veya tarifesiz yolcu taşımacılığı yapan havayolları, yük ve posta taşıyan hava taşımacılığı işletmeleri ve havaalanlarında iş imkanı bulabilirler.

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

YGS5 taban puanı ile öğrenci alan önlisans programlarına geçiş yapabilir.

Dikey Geçiş İle Geçilen Programlar

Hava Trafik Kontrol- Pilotaj -Havacılık Yönetimi

STAJ OLANAKLARI

Gelişim Üniversitesi olarak en önemli hedeflerimizden birisi öğrencilerimizin istihdam edilebilirliğini sağlamak ve yüksek nitelikli insan kaynağı olarak yetiştirebilmektir.

Bu hedef doğrultusunda özel sektör ile kurumsal iş birliği çalışmaları yapılarak; öğrencilerimizin, eğitimlerinin belirli aşamalarında özel sektör kuruluşlarında dönemsel çalışmalar yapabilmelerine olanak sağlanmaktadır.

Bu sayede öğrencilerimize teorik bilgilerini pratiğe çevirme olanağı sunmakla birlikte kendilerini hayata ve iş dünyasına daha iyi hazırlama konusunda yardımcı olunmaktadır.

Gelişim Üniversitesi  öğrencilerinin birer dünya vatandaşı olarak niteliklerinin geliştirilmesi ve okurken iş tecrübesi edinebilmelerine yardımcı olabilmek adına, havacılığın önde gelen kuruluşları ile yapılan ikili anlaşmalarla öğrencilerimizin Staj yapmalarına yardımcı olunmaktadır.

Öğrencilerimizin staj yapmış/yapmakta olduğu firma listeleri,

• IFTC(International Flight Training Center)
  • MNG JET
  • MC Havacılık