Yeni bir program olan Hava Lojistiği, gün geçtikçe önemi artan  havacılık alanı için nitelikli çalışanlar yetiştirmek adına sektör için oldukça önemlidir. Program, teorik bilgi ve beceri ile eğitimini tamamlamış, havacılık sektöründe günümüzde ve gelecekte yaşanacak değişimlere ve gelişmelere ayak uydurabilecek bireylerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Havayolu ile yük ve yolcu taşımacılığının gün geçtikçe artış göstermesi, söktörde çalışma hacminin de artmasını sağlamaktadır. Öğrenciler, gerekli donanıma sahip olacak şekilde aldıkları eğitimlerini, dönem sonunda hava lojistiği alanında gerçekleştirdikleri stajlar ile tamamlamaktadırlar.  Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘İstikbal göklerdedir. Göklerini koruyamayan uluslar, yarınlarından asla emin olamazlar’ sözü Hava Lojstiği programının önemini açıkça vurgulamaktadır.

Önlisans programdan mezun olan öğrencilerimiz ‘Hava Lojistiği Teknikeri’ ünvanını alacak olup, havayolu işletmelerinin; planlama, pazarlama, malzeme yönetimi, envanter yönetimi, depo ve antrepolarda, dağıtım, taşımacılık, sigorta, gümrük hizmetleri, satın alma, müşteri hizmetleri, dış ticaret ve satış departmanlarında ve kargo şirketlerinin hava kargo bölümlerinde çalışma imkanına sahip olmaktadırlar. Havacılık sektörü haricinde bir kariyer tercih eden mezunlarımız ise; lojistik ve sanayi alanlarında çalışabilmektedirler.

YGS - 6 taban puanı ile öğrenci alan önlisans programlarına geçiş yapabilir.

Öğrenciler, Hava Lojistiği programında önlisans eğitimlerini tamamladıktan sonra Dikey Geçiş Sınavları ile lisans düzeyinde; Havacılık İşletmeciliği, Lojistik Yönetimi, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Ulaştırma ve Lojistik, Uluslararası Lojistik, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, Uluslararası Lojistik Yönetimi, Uluslararası Ticaret, Lojistik ve İşletmecilik, Uluslaararası Ticaret ve Lojistik ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi bölümlerinde eğitimlerine devam edebilmektedirler. Üniversitemiz bünyesinde, Dikey Geçiş Sınavlarına hazırlanan önlisans öğrencilerimize yönelik ücretsiz DGS kursu imkanı sağlanmaktadır.