Elektrik Programı önlisans eğitiminin birincil odak noktası teknikerlik kariyeri olsa da, mezunlarımızın analiz, problem çözme ve karmaşık sistemlerin farklı temellerini kazanmaları amaçlanmıştır. Müfredatımız, mezunlarımızın küresel olarak rekabetçi bir iş ortamında yaşayabilmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Mezunlarımız, onları rekabetten ayıran güncel beceriler, yetenekler ve başarılardan oluşan bir portföy oluşturabilirler. Geliştirdikleri çekirdek disiplinler ve entelektüel beceriler sayesinde, hızla ilerleyen elektrik ve enerji alanında ki uzman eleman ihtiyaçları karşılanabilecektir.

Elektrik programı öğrencileri, tesisat bilgisi ve soğutma sistemleri, kontrol sistemleri, senkron ve asenkron makinalar, yarı iletken cihazlar, PLC, sayısal elektronik, güç elektroniği ve yenilenebilir enerji, gibi seçmeli alanlarda ileri, uzman bilgi ve becerilere sahip olacaklardır. Mezunlarımız, sözel, yazılı iletişim ve çok disiplinli takımlarda çalışabilme yeteneği dahil olmak üzere kariyerleri boyunca yararlı olacak diğer mesleki becerilere sahip olacaklardır. Kazandıkları bilgi ve beceriler sayesinde, kamu ve özel kuruluşlarda, inşaat, enerji üretim ve iletim alanları, fabrikalar gibi elektriğe ihtiyaç duyulan bir çok alanda istihdam edebilme imkanı bulacaklardır.

YGS1 taban puanı ile öğrenci alan önlisans programlarına geçiş yapabilir.

Mezun olan öğrencilerimiz DGS sınavında başarılı olmaları durumunda ÖSYM tarafından, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Fizik, Kontrol Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Uçak Elektrik-Elektronik, Uzay Mühendisliği, gibi bölümlere geçiş sağlayabilirler.