Basım ve Yayım Teknolojileri Programında öğrencilerimize, günümüzde meydana gelen ve güncel olan tüm yeniliklere paralel olarak iletişim teknolojisindeki gelişmeler, kültürlerin birbirine daha yakın olmasına sebep olan bir sahada eğitim ve uygulama yapmaktadır. Bu gelişmeler, iletişim, basım, tanıtım ve reklamcılığın önemini giderek artırmıştır. Basım ve Yayın Teknolojileri programı; ülkemizin ihtiyaçlarına göre, dünyadaki gelişmeleri izleyerek tasarım, baskı öncesi, baskı ve baskı sonrası teknikleri konularında araştırma ve incelemeler yapmayı; her türlü grafik tasarım ve baskı problemini çözecek, çağın getirdiği donanımı yetkin şekilde kullanabilen elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca, duygu ve düşünceleri grafik imge kullanımı ile ifade eden, güzel sanatları bilim ve teknoloji ile destekleyen bireyler yetiştirme, programın diğer bir amacıdır.

Çalışma alanlarında çalışabileceği tüm kamu ve özel kurumların yanında DGS ile Lisans programlarına geçiş yapılabilir.

YGS 5 Taban puanı ile öğrenci alan tüm programlara yatay geçiş olanağı vardır.

Basın ve Yayın, Fotoğraf, Fotoğraf ve Video, Gazetecilik, Görsel İletişim, Görsel İletişim Tasarımı, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı, Grafik, Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım, Grafik Sanatları, Grafik Tasarım, Grafik Tasarımı, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, İletişim, İletişim Bilimleri, İletişim Sanatları, İletişim Tasarımı, İletişim Tasarımı ve Yönetimi, İletişim ve Tasarım, Medya ve İletişim, Reklam Tasarımı ve İletişimi, Reklamcılık, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Yeni Medya