Gerontoloji farklı bilim dallarıyla yaşlanma ve yaşlılığı incelenmektedir. Teorik çalışmaların yanı sıra Gerontoloji aynı zamanda uygulamalı bir bilim koludur. Yeni teknolojik veya ekonomik gelişmeler, bu hedefe yaklaşabilmek açısından birçok imkanı sunmaktadır.

Bu program dâhilinde eğitim alan öğrenciler mezun olduklarında, üniversitelerde, hastanelerde, resmi ve özel bakımevleri ve huzur evlerinde, sağlık kuruluşlarının yaşlı servislerinde, sosyal hizmet kurumlarında, rehabilitasyon merkezlerinde, gündüz bakım evlerinde, yaşlı dinlenme evlerinde ve evde bakım hizmeti veren özel kuruluşlarda görev yapmaktalardır.

Programa kayıtlı öğrenciler sağlık bilimleri bölümleri arasında yatay geçiş yapabilirler.