Dil ve Konuşma Terapisi lisans programı iletişim, dil, konuşma, ses ve yutma bozukluklarını belirleyebilen, önleyici ve tedavi edici yaklaşımları uygulayabilen, mesleki ve etik değerleri gözeten, teknolojik gelişmeleri etkin şekilde kullanabilen mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Mezunlar; Dil ve Konuşma Terapisti ünvanı alarak özel klinik ve rehabilitasyon merkezlerinde, halk sağlığı merkezlerinde, araştırma enstitüleri veya üniversitelerde, işitme engelliler okullarında ve okul öncesi eğitim programlarında görev yapabilirler. Lisans eğitiminin ardından yüksek lisans ve doktora programlarını tamamlayabilirler.

Programa kayıtlı öğrenciler sağlık bilimleri bölümleri arasında yatay geçiş yapabilirler.