Gerek özel, gerekse kamu kesiminin her düzeyde yönetici ve araştırmacı gereksinimini karşılamak üzere oluşturulmuş olan Ekonomi ve Finans programımız, günümüzün değişken ekonomik koşulları altında oluşan fırsatları ve tehditleri önceden kavrayıp, bu fırsat ve tehditleri uygun biçimde yönetmek için gerekli ekonomi ve finans donanımlarına sahip adayları iş dünyasına kazandırmanın yanı sıra; akademik camiaya donamımlı araştırmacı ve akademisyen adayları yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Başka bir ifadeyle, gerek karar verici konumunda olan işletme yöneticilerinin, gerekse araştırmacıların içinde bulundukları ve hayati öneme sahip olan çevresel koşulları anlayıp yorumlayabilmeleri için mutlaka ekonomi ve finans eğitimi almaları gerekmektedir. Bu doğrultuda, birbirini tamamlayan ve destekleyen iki alan olan ekonomi ve finans alanlarını aynı anda ele alan Ekonomi ve Finans bölümünü açmıştır.

Ekonomi ve Finans yüksek lisans programı mezunları kamu ve özel sektörlerde bankalar başta olmak üzere tüm finans piyasası kurumlarında yönetici adayı, uzman yardımcısı, müfettiş, mali müşavir gibi pozisyonlarda görev alabilmektedirler. Bunların yanında, mezunlarımız iki yıllık önlisans programlarında öğretim görevlisi olarak çalışabilecekleri gibi, doktora düzeyi programlara devam ederek akademik kariyer olanaklarına sahip olabilirler.

Üniversitemiz, yüksek lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Yüksek Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul edilmektedir.