İletişimin güçlü öğelerinden biri olan Televizyon Haberciliği ve Programcılığı alanı, özellikle televizyon kültürünün yaygın olduğu toplumlarda bilgi akışının baş aktörü olarak yer alır. Eğlence, haber, yarışma gibi pek çok alanda hizmet sağlayan Televizyon Haberciliği ve Programcılığı alanı, erişim kolaylığı, ucuzluğu ve sunduğu çeşitlilikler bakımından ölmeyen sektörler arasında yerini sağlam bir şekilde koruyacaktır. Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümü, televizyon haberciliği ve programcılığı alanlarında, kuramsal bilgiyi uygulama alanına taşıyabilecek donanımlı iletişimciler yetiştirmektedir. Bu amaçla öğrencilerine iletişim bilimlerinin temelini oluşturan; eleştirel medya okuryazarlığı, haber toplama ve yazma teknikleri, televizyon yayıncılığı, program yazarlığı gibi pek çok alanda bilgi ve beceriler kazandırmaktadır.

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü mezunları, kamu ve özel yayın kuruluşları olmak üzere iletişimin gerçekleştiği hemen her yerde çalışma imkânına sahip olurlar. Yönetmen, gazeteci, kurgu yönetmeni, kameraman, muhabir, senarist, spiker, editör, araştırmacı yazar ve eleştirmen gibi pek çok unvanla çalışabilecek olan mezunlarımız, yükseköğrenimlerine devam ederek akademik kariyer de yapabilirler.

Bölüm,  önlisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dâhilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

Bölüme Dikey Geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilir. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler böylece okulumuzda dört yıllık lisans eğitimi almaya hak kazanır. Ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi ön lisans öğrencileri DGS ile ücretli kontenjanını kazandıkları takdirde yüzde 50 burslu okuma imkânına sahip olur.