Havacılık sektörüne uluslararası standartlarda nitelikli bakım ve onarım "lisanslı teknisyen adayı" personel yetiştirmektir.

Uçak gövdesi bakım teknikerleri Ulaştırma Bakanlığına bağlı uçak fabrikalarında veya bakım onarım atölyelerinde görev alabilirler. Ülkemizde hava ulaşımı arttıkça ve bu alanda özel sektör işletmeleri de yer aldıkça uçak gövde ve motor bakım teknisyenlerinin çalışma alanları da genişlemektedir.

Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarina “Yükseköğretim Kurumlarinda Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasinda Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arasi Kredi Transferi Yapilmasi Esaslarina İlişkin Yönetmelik “ doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul edilmektedir.

Ancak, TANINAN OKUL sertifikasyonu ile elde edilen imtiyazların geçerli olması için öğrencilerin eşdeğer"TANINAN OKUL" sertifikasyonu olan okul / bölümden yatay geçiş yapması gereklidir. Bu koşulu sağlamayan bölümlerden yapılan yatay geçişlerde "TANINAN OKUL" imtiyazına ait haklar mezunlara verilememektedir.

Meslek Yüksekokullari mezunları, ilgili yönetmelikteki koşullari sağlamalari halinde dört yillik lisans öğrenimine devam edebilmektedirler.

Ancak, TANINAN OKUL sertifikasyonu ile elde edilen imtiyazların geçerli olması için öğrencilerin eşdeğer"TANINAN OKUL" sertifikasyonu olan okul / bölümden dikey geçiş yapması gereklidir. Bu koşulu sağlamayan bölümlerden yapılan dikey geçişlerde "TANINAN OKUL" imtiyazına ait haklar mezunlara verilememektedir.