İki ayrı disiplinden oluşan lisans programımız, ekonominin baş aktörü olan Bankacılık ve Sigortacılık sektörünün ihtiyacı doğrultusunda eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürerek, nitelikli iş gücü kaynağını yetiştirmektedir. Programın amacı öğrencilerine ekonomi, finans, bankacılık, sigortacılık, hazine ve fon yönetimi, risk yönetimi gibi pek çok alanda bilgi ve beceriler kazandırarak, rekabetin giderek arttığı işletmelerde mezunlarının çalışma hayatında başarılı olmaları için ihtiyaç duyacakları eğitimi sunmaktır.

Bankacılık ve Sigortacılık mezunları, başta bankacılık ve sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar olmak üzere tüm kamu ve özel finansal kuruluşlarında çalışma olanaklarına sahip olurlar. Dört yıllık lisans eğitimi süresince aldıkları derslerle bankacılık ve sigortacılık sektörlerinde sorumluluk üstlenebilecek nitelikli ve donanımlı yapıya sahip olan mezunlarımız, bankacı, finans uzmanı, orta ve üst düzey yönetici gibi farklı pozisyonlarda çalışabilirler. Program içeriği, sektörde nitelikli çalışan iş gücüne ihtiyaç olduğu dikkate alınarak düzenlenmiştir.

Bankacılık ve Sigortacılık bölümü, ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

Bölüme Dikey Geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler böylece okulumuzda dört yıllık lisans eğitimi almaya hak kazanır. Ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi ön lisans öğrencileri DGS ile ücretli kontenjanını kazandıkları takdirde %50 burslu okuma imkanına sahip olurlar.