İşletme bilgi yönetimi nedir sorusunun cevabı olarak İşletme bilgi yönetimi bölümü, kişi, kurum ve kuruluşların işletme ve teknoloji alanındaki çalışmalarının yapılması, uygulamalarının yönetilmesi, denetlenmesi, sorunlara çözüm üretilebilmesi, teknolojinin işletmelere dahil edilmesi, bilişim teknolojileri aracılığıyla gerekli bilgi kaynağının oluşturulması ve işletme başarılarının sürdürülmesi gibi sorunlara çözüm üretebilmek amacıyla eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmektedir. İşletme bilgi yönetimi bölümü, bu amaçla hem işletme yönetimi hem de  bilişim teknolojileri alanında gerek işletme eğitim alanına ait ekonomi, işletme, yönetim organizasyon, pazarlama, finans, üretim yönetimi, maliye, muhasebe, istatistik, hukuk gibi derslerle gerekse teknoloji ile ilgili bilgisayar programlama, elektronik ticaret, e-pazarlama gibi işletme bilgi yönetimi dersleri ile öğrencilerine bilgi ve beceriler kazandırmaktadır.

İşletme bilgi yönetimi bölümü mezunları, dört yıllık işletme bilgi yönetimi lisans diplomalarını aldıklarında kamu ve özel sektörlerin çeşitli departmanlarında çalışma olanaklarına sahip olurlar.  Geleceğin meslekleri arasında görülen ve hemen her türlü alanlarda çalışabilmelerini sağlayacak bilgi ve becerilerle donanmış mezunlar, muhasebe, pazarlama, bilgi işlem, finans, satış, insan kaynakları yönetimi, bilgi teknolojileri, halkla ilişkiler gibi alanlarda kendilerine istihdam olanakları yaratmaktadır. Eğitim alanında kariyer yapmak isteyen öğrenciler  işletme bölümü formasyon eğitimine katılarak eğitimci olabilirlerken, akademik kariyer yapmak isteyen öğrenciler işletme bilgi yönetimi kpss gibi gerekli sınavlara katılarak akademik kariyerlerine devam edebilirler.

İşletme Bilgi Yönetimi bölümü,  “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

İşletme Bilgi Yönetimi bölümüne işletme bilgi yönetimi dgs sınavı ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler böylece okulumuzda dört yıllık lisans eğitimi almaya hak kazanır. Ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi ön lisans öğrencileri DGS ile ücretli kontenjanını kazandıkları takdirde  yüzde 50 burslu okuma imkanına sahip olurlar.