WEB SİTESİ TASARIMI I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

IBY308 WEB SİTESİ TASARIMI I 5 3 3 5

Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Dr.Öğr.Üyesi HANDE ULUSOY

Amaç: Dersin Amacı, öğrencilere, web programlamadaki temel teknikleri kullanarak, örnek bir web sitesi hazırlama bilgi ve becerisi kazandırmaktır.
İçerik: Dersin içeriği, Web 2.0, Genel Kavramlar ve Terminolojiler, internet, Web ve tasarım kavramları, tarayıcılar, domain adı, hosting, ftp, güncelleme, Web Standartları, Web sayfalarının tasarım planlaması, HTML dilinin özellikleri: En sık kullanılan HTML etiketleri, Başlıklar, Kayan Yazılar, Metin Formatlama, Link verme ve Meta Tagleri, Resim Eklemek,Tablo ve Tablo Yapıları konularını kapsamaktadır.

Genel kavramları ve terminolojileri tanımlar.
İnternet, web ve tasarım kavramlarını açıklar.
Tarayıcılar, domain adı, hosting, ftp, güncelleme işlemlerini uygular.
Web standartlarını planlar.
HTML dilini ayrıntıları ile öğrenir.

1 - GENEL KAVRAMLAR VE TERMİNOLOJİLER, HTML’E GİRİŞ Anlatım, Soru Cevap, Tartışma
2 Kitap okuma HTML DOSYA İŞLEMLERİ, PROGRAMLAR Anlatım, Soru Cevap, Tartışma
3 Kitap okuma 'head' ALANI İÇİ ETİKETLERİ, 'meta' ETİKETİ YAPISI VE KULLANIMI Anlatım, Soru Cevap, Tartışma
4 Kitap okuma HTML'İN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ , TANIMLAMALARI Anlatım, Soru Cevap, Tartışma
5 Kitap okuma HTML KODLAMALARI Anlatım, Soru Cevap, Tartışma
6 Kitap okuma HTML’DE PENCERE EVENT’LARININ (OLAY) YAPISI VE KULLANIMI Anlatım, Soru Cevap, Tartışma
7 Kitap okuma HTML’DE FORM EVENT’LARININ (OLAY) YAPISI VE KULLANIMI Anlatım, Soru Cevap, Tartışma
9 Kitap okuma HTML’DE KLAVYE, MOUSE EVENT’LARININ (OLAY) YAPISI VE KULLANIMI Anlatım, Soru Cevap, Tartışma
10 Kitap okuma HTML’DE MEDIA EVENT’LARININ (OLAY) YAPISI VE KULLANIMI Anlatım, Soru Cevap, Tartışma
11 Kitap okuma HTML’DE STANDART, ÇERÇEVE, SES, VİDEO ETİKET YAPISI VE KULLANIMI Anlatım, Soru Cevap, Tartışma
12 Kitap okuma HTML’DE BİÇİMLENDİRME ETİKET YAPISI VE KULLANIMI Anlatım, Soru Cevap, Tartışma
13 Kitap okuma HTML’DE SEMANTİK ve LİNK ETİKET YAPISI VE KULLANIMI Anlatım, Soru Cevap, Tartışma
14 Kitap okuma HTML’DE LİSTE, RESİM, TABLO ETİKET YAPILARI VE KULLANIMLARI Anlatım, Soru Cevap, Tartışma
15 Kitap okuma HTML’DE DİĞER ETİKET YAPILARI VE KULLANIMLARI Anlatım, Soru Cevap, Tartışma

Erkan Balaban, 10. Baskı, "Web Tasarım Kılavuzu", Pusula Yayıncılık. HTML5 eBook-Türkçe, Bu kaynak doküman elektronik ortamda paylaşılacaktır. Learning HTML eBook-İngilizce (PDF), Bu kaynak doküman elektronik ortamda paylaşılacaktır.

Medyanın temel kavramlarını, çalışma alanlarını, kuramlarını ve yaklaşımlarını yorumlar.
Alanıyla ilgili güncel bilgileri iletişim kuramlarıyla ilişkilendirerek açıklar.
İletişim bilimleri ile ilgili temel kavramları tanımlar.
Alanındaki kuramsal bilgileri kullanarak güncel olayları, siyasi, kültürel ve ekonomik gelişmeleri eleştirel bağlamda yorumlar.
Alanındaki bilgi ve olguları sosyal bilimlerin Hukuk, Sosyoloji, Reklam, Sinema ve Ekonomi gibi alanlarıyla ilişkilendirir.
Televizyon haber ve program türlerinin teknik altyapısı ve içeriği için yeni strateji ve yöntemler belirler.
Alanıyla ilgili kuramsal bilgileri günümüz teknolojisine entegre eder.
Kendi alanları ile ilgili yaratıcı içerik üretir.
Alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri yorumlar.
Farklı izleyici kitleleri için TV programları üreterek bilgi ve deneyimlerini paylaşır.
Haberin üretiminden sunum aşamasına kadar bir ekip çalışmasında lider ya da ekip üyesi olarak görev alır ve ekip içinde kendilerine verilen görevleri yerine getirir.
Medyanın üretim süreçlerini ve bu süreçlerde kullanılan teknik altyapı ve yaratıcı yaklaşımlara ilişkin temel bilgiyi kazanır.
Yaşam boyu öğrenmeyi ilke olarak kabul ederek alanıyla ilgili gelişmeleri, değişimleri ve yenilikleri araştırır.
Programcılık ve habercilik alanlarındaki paydaşlarıyla yeni fikirler, ürünler meydana getirmek için iş birliği yapar.
Ulusal ve uluslar arası gündemde yer alan olayları izleyerek toplumsal sorumluluk bilinciyle yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinlikler düzenler.
Gündeme ilişkin yazılı, sözlü ve görsel çalışmaları takip ederek yorumlar.
Alanıyla ilgili bilgi ve becerilerini, hukuki, toplumsal ve etik sorumluluklarını da göz önünde tutarak uygular.
Bir medya profesyonelinde bulunan kamera kullanımı, editöryal süreç kontrolü, ekip liderliği ve yaratıcı içerik üretimi gibi özellikler gösterir.

Toplam İş Yükü / 25.5 5