İLLÜSTRASYON II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

GTP202 İLLÜSTRASYON II 4 4 3 5

1 Yazılı ve görsel kaynaklar Dersin tanımı işlenecek konu ve uygulamalar hakkında genel bilgi, illüstrasyon tarihi. Ustalar ve önemli illüstratör/sanatçılar laboratuar uyg.
2 Yazılı ve görsel kaynaklar, Uygulamalar Türkiye’de illüstrasyon ve önemli sanatçılar. (Sanatçılar ile ilgili detaylı araştırma) laboratuar uyg.
3 Yazılı ve görsel kaynaklar, Uygulamalar İllüstrasyon türleri, İllüstrasyonda dijital yaklaşımlar (vektör tabanlı-piksel tabanlı), Piksel tabanlı program kullanımı (Photoshop) laboratuar uyg.
4 Yazılı ve görsel kaynaklar, Uygulamalar Dijital ve geleneksel araçları birleştiren melez türler, Dijital kolaj tanımı, özellikleri, “İçimdeki İstanbul”. Özgün izlenimleriniz. Serbest teknik. Photoshop tool tanıtımı çalışma örnekleri laboratuar uyg.
5 Yazılı ve görsel kaynaklar, Uygulamalar Fotomanipilasyon tanımı, özellikleri, Hareketli İllüstrasyon (GIF), “Ben kimim?” Kendine bakış, otoportre çalışmaları. Kurşun kalem, füzen vb. malzeme ile. Desen çalışması, form, ışık, tonlama, değişik malzeme kullanarak, Photoshop ile piksel tabanlı illüstrasyon devamı laboratuar uyg.
6 Yazılı ve görsel kaynaklar, Uygulamalar Teknoloji ile gelişen illüstrasyon araçları metinden konsepte, konseptten görsele. Bir şiiri görselleştirmek: Hai-Ku. Bu sanat ile ilgili bilgilendirme. Öğrencilerden birer Hai-Ku yazmaları ve bunu illüstre etmeleri istenecek laboratuar uyg.
7 Yazılı ve görsel kaynaklar, Uygulamalar vize ile ilgili detaylı bilgilendirme, yapılan çalışmaların analizi, vektörel ve piksel tabanlı illüstrasyon çalışmaları laboratuar uyg.
9 Yazılı ve görsel kaynaklar, Uygulamalar Afiş sanatı, tarihi, önemli sanatçılar laboratuar uyg.
10 Yazılı ve görsel kaynaklar, Uygulamalar Afiş sanatı türleri, afiş örnekleri, istenilen bir afişin yarısını silip öğrencilerin kendi tasarımlarına göre yaratıcı devam ettirme çalışması laboratuar uyg.
11 Yazılı ve görsel kaynaklar, Uygulamalar İmge Bağlantılı Semboller Oluşturmak, Kitap ayracı serbest çalışma laboratuar uyg.
12 Yazılı ve görsel kaynaklar, Uygulamalar Kitap resimleme, Photoshop ve Illustrator programlarında ortak özgün tasarım çalışmaları laboratuar uyg.
13 Yazılı ve görsel kaynaklar, Uygulamalar Özgün, yaratıcılığa, araştırmaya yönelik ortak ve bireysel çalışmalar laboratuar uyg.
14 Yazılı ve görsel kaynaklar, Uygulamalar Fikir ve mesajı anlatacak uygulamalar yapmak, final projesinin son hali değerlendirmesi laboratuar uyg.
15 Yazılı ve görsel kaynaklar, Uygulamalar Genel tekrar laboratuar uyg.