TR EN

SOSLAR VE ÇORBALAR DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GSY324 SOSLAR VE ÇORBALAR 5 5 3 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Çorba kategorileri -
2 - Et ve tavuk suları -
3 - Geleneksel çorbalar -
4 - Dünya mutfağından çorbalar -
5 - Çorba hazırlama prensipleri -
6 - Çorba sunumları -
7 - Çorbalara göre menüler -
8 - ARA SINAV -
9 - Ders tekrarı -
10 - Sos kategorileri -
11 - Sos hazırlama ilkeleri -
12 - Ürüne göre sos seçimi -
13 - Beş ana sos ve türevleri -
14 - Soslarla yapılan dekorlar -
15 - Ders tekrarı -
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -