1 |
- |
Dersin işleyiş planı, amacı ve içeriğinin açıklanması, temel kavramlar, yiyecek içecek işletmeleri için içeceklerin önemi |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
2 |
Literatür Araştırması |
Hijyen ve sanitasyon |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
3 |
Kitap Okuma |
İçeceklerin sınıflandırılması |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
4 |
Makale Okuma |
Alkolsüz İçecekler |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması |
5 |
Belgesel İzleme |
Alkol ve içki üretim yöntemleri |
Saha Çalışması (Üretim Yeri/İşletme Ziyareti) |
6 |
Literatür Araştırması |
Miksoloji tanımı |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
7 |
Kitap Okuma |
Gıda üretiminde kullanılan alkollü ve alkolsüz içecekler |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması |
8 |
- |
ARA SINAV |
- |
9 |
Kitap Okuma |
Ders tekrarı |
- |
10 |
Literatür Araştırması |
İçeceklerin duyusal değerlendirilmesi |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması |
11 |
Kitap Okuma |
Yemeklerde içecek tüketimi |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması |
12 |
Literatür Araştırması |
Farklı kültürlerde içecek çeşitleri |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması |
13 |
Dergi Okuma |
Uluslararası kokteyller |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması |
14 |
Kitap Okuma |
İçecek Sunum Teknikleri |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması |
15 |
Kitap Okuma |
Ders Tekrarı |
- |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |