TR EN

MİKSOLOJİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GSY331 MİKSOLOJİ 5 3 3 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Dersin işleyiş planı, amacı ve içeriğinin açıklanması, temel kavramlar, yiyecek içecek işletmeleri için içeceklerin önemi Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
2 Literatür Araştırması Hijyen ve sanitasyon Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
3 Kitap Okuma İçeceklerin sınıflandırılması Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
4 Makale Okuma Alkolsüz İçecekler Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
5 Belgesel İzleme Alkol ve içki üretim yöntemleri Saha Çalışması (Üretim Yeri/İşletme Ziyareti)
6 Literatür Araştırması Miksoloji tanımı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
7 Kitap Okuma Gıda üretiminde kullanılan alkollü ve alkolsüz içecekler Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
8 - ARA SINAV -
9 Kitap Okuma Ders tekrarı -
10 Literatür Araştırması İçeceklerin duyusal değerlendirilmesi Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
11 Kitap Okuma Yemeklerde içecek tüketimi Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
12 Literatür Araştırması Farklı kültürlerde içecek çeşitleri Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
13 Dergi Okuma Uluslararası kokteyller Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
14 Kitap Okuma İçecek Sunum Teknikleri Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
15 Kitap Okuma Ders Tekrarı -
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -