TR EN

GASTROTURİZM DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GSY420 GASTROTURİZM 5 3 3 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Kaynakların İlgili Bölümleri Gastronomi: Kavramsal Yaklaşım ve Trendler Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
2 Kitap Okuma Turistik Ürün olarak Gastronomi Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
3 Literatür Araştırması Sürdürülebilirlik ve Gastronomi Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
4 Güncel Sektör Araştırması Küreselleşme ve Yerelleşme Ekseninde Gastronomi ve Turizmin Etkisi Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
5 Kitap Okuma Gastronomide Trendler Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
6 Kitap Okuma Uluslararası Gastronomi ve Turizm, Türk Mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
7 Kitap Okuma Uluslararası Gastronomi ve Turizm, Doğu Avrupa Mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Kitap Okuma Uluslararası Gastronomi ve Turizm, Batı Avrupa Mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
10 Kitap Okuma Uluslararası Gastronomi ve Turizm, Güney Avrupa Mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
11 Makale Okuma Uluslararası Gastronomi ve Turizm, Uzak Doğu Mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
12 Araştırma Uluslararası Gastronomi ve Turizm, Avusturalya Mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
13 Kitap Okuma Uluslararası Gastronomi ve Turizm, Amerika Mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
14 Kitap Okuma Uluslararası Gastronomi ve Turizm, Afrika Mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
15 Kitap Okuma Uluslararası Gastronomi ve Turizm, Türk Mutfağı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -