TR EN

MUTFAK TEKNOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GSY328 MUTFAK TEKNOLOJİSİ 5 3 3 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Mutfak Bilgisi Anlatım, Uygulama
2 Kitap okuma Mutfak Çeşitleri Anlatım, Uygulama
3 Kitap okuma Mutfağın Bölümleri Ve Çalışma Alanları Anlatım
4 Öğrenci ödev hazırlama Mutfak-Salon İlişkisi Anlatım, Uygulama
5 Kitap okuma Mutfak Bölümünün Diğer Departmanlarla İlişkileri Anlatım
6 Literatür taraması Mutfak Çalışanları, Kıyafetler Anlatım
7 Literatür taraması Mutfakta Hijyen ve Sanitasyon Anlatım
8 - ARA SINAV -
9 Kitap okuma Karbonhidratlar,Su Anlatım
10 Kitap okuma Proteinler Uygulama
11 Kitap okuma Yağlar, Vitaminler, Mineraller Uygulama
12 Öğrenci ödev hazırlama Tahıl teknolojisi Uygulama
13 Öğrenci ödev hazırlama Süt teknolojisi Uygulama
14 Öğrenci ödev hazırlama Et teknolojisi Anlatım, Uygulama
15 Kitap okuma Meyve sebze teknolojisi Anlatım
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -