Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü mezunları oldukça geniş kapsamlı eğitimleri sayesinde mezun olduklarında yeteneklerine ve isteklerine uygun pek çok iş imkânına sahiptir. Mezunların büyük bölümü ulusal ve uluslararası tekstil ve hazır giyim firmalarının çeşitli departmanlarında kariyer yapmaktadır. Bölüm mezunları giyim sektöründe tasarımcı, yönetici, desen tasarımcısı, tekstil pazarlama uzmanı, baskı tasarımcısı, marka yönetici gibi daha pek çok farklı görevlerde çalışabilmektedir. Bireysel hareket etmek isteyen bölüm mezunları tasarımcı olmayı seçebilir, stil danışmanı olabilir ya da kendi markalarını yaratabilirler. Bu alanda akademisyen olmak da mezunların kariyer seçeneklerinden biridir. Sektörün içinde çalışmak istemeyen mezunlar için yine okulda elde ettikleri bilgi ve beceri ışığında moda ile ilgilenen yayın organlarında kariyer yapmak da seçeneklerden biri oluşturmaktadır.

Çalışma Olanakları

Yatay Geçiş

Üniversitemiz ön lisans ve lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dâhilinde yatay geçişle öğrenci kabul edilmektedir.

Dikey Geçiş

Bölümümüze dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Ön lisans programı olan üniversitelerin Moda Tasarımı programlarından dikey geçiş yapılabilmektedir.