Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Çocuk Gelişimi alanında önlisans eğitimi verilen yüksekokullardan mezun; aldığı eğitim doğrultusunda okul öncesi eğitim kurumlarında ve özel eğitim kurumlarında usta öğretici yada yardımcı öğretmen statüsünde çalışabilirler. Çocuk kliniklerindeki oyun odalarında tedavileri süren çocukların gelişimini desteklemek amacıyla çeşitli çalışmalar yürütebilirler.

Çalışma Olanakları

• Çocuk Gelişimi teknikerleri, Okul öncesi eğitim kurumlarında ve özel eğitim kurumlarında yardımcı öğretmen statüsünde; öğrencinin öz bakımı, zihinsel gelişimi, fiziksel gelişimi,duygusal gelişimi ve dil gelişimi de dahil her türlü eğitiminden sorumlu olabilirler. • Çocuk Gelişimi teknikerleri,  okul öncesi eğitim kurumlarında, rehabilitasyon merkezlerinde sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumlarında, hastanelerin ve otellerin oyun odalarında çalışabilirler.

Yatay Geçiş

TYT ile öğrenci kabul eden Önlisans programlarının tamamına Yatay Geçiş yapabilirler.

Dikey Geçiş

Önlisans Çocuk Gelişimi Programından mezun olanlar Çocuk Gelişimi, Okul Öncesi Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Sağlık Yönetimi ve Sosyal Hizmet bölümlerine DGS ile dikey geçiş yapabilirler.