Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Mezunlar, Odyoloji uzmanının veya KBB uzmanının gözetimi ve denetiminde, resmi veya özel hastanelerin Odyoloji Klinikleri ile işitme cihazı satış şirketlerinde çalışabilirler, denge istemiyle ilgili vestibüler testleri uygulayabilirler. Doğum kliniklerinde yeni doğmuş bebeklere işitme testi uygulayabilirler, okullarda işitme tarama testi yapabilirler.

Çalışma Olanakları

Devlet ve üniversite hastanelerinin dışında özel hastanelerde, koklear implant merkezlerinde, işitme cihaz merkezlerinde, endüstriyel firmalarda, okullarda, huzurevlerinde mesleklerini icra etme olanağina sahiptirler.

Yatay Geçiş

TYT taban puani ile öğrenci alan tüm programlara yatay geçiş olanağı vardır.

Dikey Geçiş

2022 yılı DGS kılavuzuna göre bu programdan mezun olan öğrencilerin Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile geçiş yapabileceği lisans programları Fizik, Fizik Mühendisliği, Odyoloji ve Özel Eğitim Öğretmenliği'dir.