Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Radyoterapistler, radyoterapi uzmanları ve/veya radyasyon fizikçisi ile birlikte bir ekip halinde hazırlık ve tedavi hizmetlerini gerçekleştirmektedirler. Radyoterapi uygulamaları genellikle, üniversite ve devlet hastanelerinin ilgili bölümlerinde gerçekleştirilmekte, özel hastanelerde radyoterapiye ilişkin bölümler yaygın olarak bulunmaktadır. Dolayısı ile meslek elemanlarının istihdam alanları yaygınlaşmaya başlamıştır.

Çalışma Olanakları

Radyoterapi teknikerleri resmi ve özel hastanelerin onkoloji kliniklerinde, özel teşhis merkezlerinde görev alabilirler. Sağlık hizmetleri meslek yüksekokullarından mezun olan öğrenciler Sağlik Bakanliğinin yatakli ve yataksiz tedavi kurumlari ile koruyucu sağlik hizmetleri veren kuruluşlarinda, SSK, üniversite ve çeşitli kuruluşlara bağlı hastanelerde, özel klinik ve polikliniklerde görev alabilmektedirler.

Yatay Geçiş

TYT taban puanı ile öğrenci alan önlisans programlarına geçiş yapabilirler.

Dikey Geçiş

Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Hemşirelik ve Sağlık Yönetimi alanlarına dikey geçiş sağlanmaktadır.