Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Yeni Medya bölümünden mezun olan öğrencilerimiz, teknolojinin entegre edildiği hemen her türlü sektörde çalışma imkanına sahip olacaklardır. Çağın meslekleri arasında gösterilen yeni medya uzmanları, gerek kamusal alanda gerekse özel sektörlerde kendilerine yeni medya uzmanı, sosyal medya uzmanı, muhabir, SEO uzmanı, internet sitesi editörü, yapımcı, dijital pazarlama uzmanı, iletişim danışmanı, web tasarım ve uygulama uzmanı, iletişim yöneticisi, profesyonel araştırmacı, dijital pazarlama danışmanı ve adwords uzmanı  gibi unvanlarla yer bulabilirler. Yeni Medya alanında akademik olarak ilerlemek isteyen öğrencilerimiz ise gerekli koşulları tamamladıkları takdirde uluslararası standartlarda akademisyen olarak da kariyerlerine devam edebilirler.

Çalışma Olanakları

Yatay Geçiş

Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

Dikey Geçiş

Bölümümüze Dikey Geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler böylece okulumuzda dört yıllık lisans eğitimi almaya hak kazanır.