Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölümü mezunları, bu alandaki nitelikli insan kaynağı açığından ve gelişen ticaret ve lojistik hacminden ötürü geniş çalışma olanaklarına sahiptirler.  Mezunlar tüm şirketlerin dış ticaret, finans ve lojistik departmanlarında çalışabilecek olmakla birlikte özellikle ithalat ve ihracat firmaları, gümrük müşavirlikleri ve bankaların kambiyo departmanları ile sayıları giderek artan lojistik firmalarında gelecek vaat eden uzman/yönetici basamaklarında ve saygın meslekî pozisyonlarda istihdam edilebileceklerdir. Diğer taraftan, konusunda uzman, yenilikçi, girişimci, uluslararasılaşma standartlarına uygun ve rekabetçi özelliklerde mezun olacak öğrencilerimiz, kamu sektöründe kanunların kendilerine tanıdığı tüm meslek sınavlarına girme olanağına da kavuşacak ve kariyer hedeflerini bu alanda da sürdürme imkanını bulacaklardır.

Çalışma Olanakları

Dört yillik bu bölümün mezunlari, ulusal ya da uluslararasi lojistik ve taşimacilik kuruluşlarinin planlama, pazarlama, satiş, lojistik, yönetim, muhasebe, haberleşme, gümrük gibi bölümlerinde ve “Tedarik Zinciri” yönetimini gerçekleştiren kuruluşlarin ilgili departmanlarinda çalişabilirler. Bu nedenle, mezunlar için geniş bir çalişma ve iş imkani bulunmaktadir.

Yatay Geçiş

Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

Dikey Geçiş

Bölümümüze Dikey Geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler böylece okulumuzda dört yıllık lisans eğitimi almaya hak kazanır.