Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Kariyer Olanakları

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olan öğrencilerimiz, uluslararası eğitim standartlarına sahip olmaları sayesinde kendi ofislerini kurarak serbest mimarlık yapabilir. Ayrıca mezun öğrencilerimiz, özel veya kamu kurumlarında mimar olarak iş bulma olanağına sahiptir. Geniş bir yüksek lisans yelpazesine sahip olan mimarlık bölümü mezunlarının yapım sektörünün hâkim olduğu tüm alanlarda çalışma imkânı ve yapım sürecindeki lider statüsünden dolayı çalışma hayatının ön sıralarında yer alma imkânı mevcuttur.

Çalışma Olanakları

Son ürün olarak mezun bireylerimizde hedeflenen özellikleri sağlamak amacıyla bölümümüzde verilmekte olan teorik derslerin yanı sıra, mimarlik eğitiminin temelini oluşturan mimari tasarım stüdyosu derslerinde öğrenci ile öğretim üyesi arasında bire bir eğitim-öğretim yapılmaktadir. Eğitim planında belirtilen amaca yönelik zorunlu derslere ek olarak öğrencilere kendi tercihlerine göre seçebilme şansı sunulan seçmeli dersler bulunmaktadır. Öğrencilerimiz tam zamanlı öğrenci statüsünde programımıza devam etmektedir.

Yatay Geçiş

Öğrencilerimiz, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi içindeki diğer bölümlere geçiş yapabilmektedir.

Dikey Geçiş

İnşaat Teknolojileri, Mimari Restorasyon, Yapı Ressamlığı, İnşaat ön lisans bölümlerinden geçiş yapılabilmektedir.