Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Gıda Teknolojisi Programını başarıyla bitiren öğrenciler ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavıyla Türkiye’deki üniversitelerin Gıda Teknolojisi Programıyla ilgili lisans bölümlerine geçiş yapabilirler. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı kontrol laboratuvarları, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri, gıda üreten ve işleyen fabrikalar, özel gıda laboratuvarları, gıda depolaması ve paketlemesi yapan işletmeler, gıda pazarlama şirketleri, hazır yemek işletmeleri gibi pek çok kurum ve kuruluşlarda görev yapabilirler.

Çalışma Olanakları

Yatay Geçiş

Türkiye ‘deki Üniversitelerin Gıda Teknolojisi Programı kapsamındaki programlara geçiş yapabilirler.

Dikey Geçiş

Gıda Mühendisliği Bölümü, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Kimya Bölümü Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Gıda Teknolojisi (lisans) ve Tarımsal Biyoteknoloji Bölümleri.