Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Spor yöneticisi adaylarına, spor endüstrisindeki dinamik ve gelişen yapı içerisinde yer alan “Etkinlik yönetimi firmaları”, “Spor pazarlaması firmaları”, “Ticari amaçlı spor salonları”, “Şirketlerin sağlık ve zindelik birimleri”, “Görsel ve yazılı medya kuruluşları”, “Şirketlerin sponsorluk hizmetleriyle ilgili birimleri”, “Yerel Yönetimler Spor Departmanları”, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ve çeşitli birimleri”, “Turizm Sektörü ve Oteller”, “Amatör ve Profesyonel Şubesi bulunan Spor Kulüpleri”, “Ulusal ve Uluslararası Spor Federasyonları” ında çeşitli kariyer fırsatları sunulmaktadır.

Çalışma Olanakları

Kamu ve Özel sektörde spor hizmeti veren kurumlarda, Milli Eğitime bağlı eğitim kurmlarında, Yerel Yönetimlerde, İlgili Bakanlıklarda uzmanlık alanlarıyla ilgili çalışma alanları bulunmaktadır.

Yatay Geçiş

Meslek yüksekokullarının dengi okullarında ve bölümlerinde YGS- 5 puan türünde yatay geçiş yapılabilmektedir.

Dikey Geçiş

Üniversitelerin Spor Bilimleri Fakülteleri ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarının,  Spor Yöneticiliği Bölümlerine, İşletme bölümüne  DGS sınavına girerek, ilgili puan türüne göre, dikey geçiş yapılabilmektedir.