Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Mezunlar; Odyolog ünvanı alarak özel klinik ve rehabilitasyon merkezlerinde, araştırma enstitüleri veya üniversitelerde, işitme engelliler okullarında ve okul öncesi eğitim programlarında görev yapabilirler. Lisans eğitiminin ardından yüksek lisans ve doktora programlarını tamamlayabilirler.

Çalışma Olanakları

“Odyologlar kamu hastanelerinde, özel hastanelerde, özel muayenehanelerde, KBB merkezlerinde, işitme cihazı üretim ve satış merkezlerinde, koklear implant firmalarında, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, işitme engelliler okulunda, üniversiteler ve araştırma merkezlerinde, endüstriyel firmalarda, okullarda, huzurevlerinde mesleklerini gerçekleştirebilirler. Pediatrik odyolog, eğitim odyoloğu, klinik ve rehabilitasyon odyoloğu, endüstriyel odyolog gibi unvanlar alarak farklı sektörlerde çalışabilmektedir. Bölüm mezunlarımız, akademik kariyer için yüksek lisans ve doktora programlarına başvurabilirler.”

Yatay Geçiş

Programa kayıtlı öğrenciler sağlık bilimleri bölümleri arasında yatay geçiş yapabilirler.

Dikey Geçiş