Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
GKP104 | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ | 2 | 4 | 3 | 5 |
AMAÇ VE İÇERİK |
|
---|---|
Amaç: | Bu dersin amacı, öğrencilerin gıda ve mikrobiyoloji arasındaki ilişkiyi anlaması, mikroorganizmaların gıdalara bulaşma kaynakları ve sebep oldukları olumsuz değişimleri tanımlayabilmesi, gıdalarda bulunabilecek muhtemel patojenleri ve gıda kaynaklı hastalıkları öğrenmesi, gıdalarda mikroorganizmaların kontrolü için alınabilecek önlemler hakkında bilgi sahibi olması ve temel mikrobiyolojik analizleri gerçekleştirebilmesidir. |
İçerik: | Bu ders; Gıdalarda bulunan önemli mikroorganizmalar, çeşitli ürünlerin bozulması, gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıklar ve mikroorganizmaların bulaşmasının kontrolünü içermektedir. |