AIR LOGISTICS AND TRANSPORTATION OF DANGEROUS GOODS DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

AVM415 AIR LOGISTICS AND TRANSPORTATION OF DANGEROUS GOODS 5 3 3 5

Dersin Öğretim Dili : İngilizce
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Doç.Dr. BÜLENT İLHAN

Amaç: Bu derste öğrencilere havayolu ve ulaştırma sistemleri ile ilgili kavramların ve ilişkilerin aktarılması, hava taşımacılığının gelişim süreci ve yapısı, hava taşımacılığının ekonomik ve sosyal etkileri ve yararlarının öğretilmesi yoluyla süreçlerle ilgili hakimiyetin sağlanması amaçlanmaktadır.
İçerik: Dersin içeriği hava taşımacılığının yapısı, hava taşımacılığının ekonomik ve sosyal etkileri ve yararları; hava ulaştırmasının unsurları konularını kapsar.

Uluslararası havayolu taşımacılığı sektörü hakkında temel bilgileri hatırlar.
Genel havacılık ve havayolu taşımacılığını tanımlar ve havayolu pazarını ve özelliklerini bilir.
Havayolu taşımacılığında ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeleri tanır.
Kargo taşımacılığını ve temel taşımacılık kural ve işaretlemelerini tanır.
Havayolu taşımacılığı sektörünü stratejik yönetim ilkelerini analiz eder.

1 Kitap Okuma Havayolu Taşımacılığına Giriş Anlatım, soru-cevap yöntemi
2 Kitap Okuma Havayolu Taşımacılığına Giriş 2 Anlatım, soru-cevap yöntemi
3 Kitap Okuma Havayolu Taşımacılığı Terminolojisi Anlatım, soru-cevap yöntemi
4 Kitap Okuma Uluslararası Hava Yolu Kargo Taşımacılığının Yasal Çerçevesi, Hava Yolu Kargo Taşımacılığında Uluslararası Örgütler Anlatım, soru-cevap yöntemi